Ferestre termopan – de ce apare condensul? Afla cum sa rezolvi aceasta situatie!

Ferestre termopan cu condens? Afla cum poti sa rezolvi aceasta situatie.

O data cu venirea sezonului rece apare si condesul pe ferestrele termopan. Temperaturi în minus aduc ninsoare și o aură care nu te încurajează să stai afară. Mulți dintre noi petrecem acest timp acasă, unde este cald, drăguț și plăcut. O data cu incalzire locuintei apare si depunerea de condens pe ferestrele termopan.

Contrar aparențelor, aceasta este o problemă comună. Cu care se luptă un grup mare de oameni în perioada de la sfârșitul toamnei până la începutul primăverii. Din fericire, există câteva moduri simple de a face față. Iată câteva sfaturi practice care îți vor permite să faci față odată pentru totdeauna umezelii de pe ferestrele termopan.

De ce apare condesul pe ferestrele termopan?

Contrar aparențelor, ferestrele termopan aburite în mod constant nu indică neapărat o defecțiune la geamuri. Deși acest lucru se poate întâmpla, în majoritatea cazurilor este un fenomen natural. Enervant, dar firesc. Cu toate acestea, merită să o combatem condesul, deoarece umiditatea pe termen lung din casă poate duce la multe consecințe grave. Cum ar fi deteriorarea permanentă a podelelor și pereților și chiar slăbirea structurii clădirii. Important este că problema umidității nu se referă doar la clădirile vechi, ci este comună și la cele noi.

Acest lucru se datorează în principal faptului că ferestrele termopan nu sunt suficient de ermetice. ( ca de ex : au o garnitura invechita, feroneria nu strange suficinet, nu sunt dotate cu rulouri exterioare, sticla nu este suficinet de groasa etc).

Dar să revenim la subiect – interiorul ferestrelor termopan „tranpiră” atunci când aerul cald și umed din interiorul casei se întâlnește cu sticla cu o temperatură mult mai scăzută. Problema este mai mare cu cât umiditatea din cameră este mai mare. Care la rândul său este rezultatul numărului de persoane care stau, gătesc in incapere.

Aburirea regulată a ferestrelor termopan nu este neobișnuită în încăperile cu umiditate ridicată, cum ar fi bucătăria, baia sau locul unde uscăm rufele. Cu toate acestea, dacă apare aburul pe ferestre termopan și acolo unde nivelul teoretic de umiditate este normal. Cel mai adesea indică o problemă cu izolarea termică inadecvată și protecția la umezeală a clădirii sau lipsa unei ventilații adecvate. Orice problemă cu ferestrele termopan aburite trebuie rezolvată prin căutarea cauzei. Metodele prezentate mai jos au doar scopul de a preveni temporar formarea ferestrelor termopan aburite, degradarea ramelor ferestrelor sau dezvoltarea mucegaiului în colțurile ferestrelor termopan.

Ferestre termopan fara condens! 1.Aerisire regulata!

Acesta este primul lucru pe care ar trebui să îl implementați atunci când căutați cauza ferestrelor termopan umede. Adesea cauza este simpla si rezulta din faptul ca nu iesim din casa cand este umed. Și nu vrem să deschidem fereastrestrele termopan de teamă să nu se răcească casa. Să provoace curent de aer și să suportăm costurile pentru a fi nevoiti să reîncălzim casa. Între timp, lipsa circulației aerului nu este doar o modalitate de a crește mucegaiul în casa ta. Ci și de a dezvolta alergii sau probleme de respirație. Dacă cauza este circulația insuficientă a aerului. Două ședințe de aerisire pe zi ar trebui să rezolve rapid problema geamurilor aburite.

În al doilea rând: utilizarea hotelor și dezumidificatoarelor.

După cum am menționat deja, băile și bucătăriile, sunt locuri în care nivelul de umiditate este mult mai ridicat decât în ​​alte încăperi. Acest lucru nu înseamnă, totuși, că ar trebui să-l accepți ca pe un fapt și să nu faci nimic în privința asta – dimpotrivă! O modalitate simplă și eficientă de a scăpa de excesul de umiditate din încăperile menționate mai sus este să folosești dezumidificatoare, ventilatoare și hote care o vor îndepărta mecanic sau gravitațional. Si vei avea ferestre termopan fara condens.

Utilizarea hotelor este deosebit de importantă atunci când bucătăria este conectată la sufragerie. Atunci acumularea de umiditate și depunerea acesteia pe ferestre termopan pot constitui o amenințare reală. Amenintare pentru mobilierul si textilele din cameră și poate provoca putrezirea acestora și dezvoltarea mucegaiuri și ciuperci patogene.

Descopera si alte articole interesante : Plase de tantari – ingrijirea pe timp de iarna. Plase tantari- insecte – ce sa aleg? Rolete geam textile sau jaluzele plisate? Avantaje si dejavantaje. JALUZELELE/RULOURI EXTERIOARE – PVC SAU ALUMINIU?