Rolete geam textile sau jaluzele plisate? Avantaje si dejavantaje.

Amenajarea estetică și practică a ferestrelor necesită o atenție sporită. În multe case, roletele geam textile sau jaluzelele plisate sunt cele mai bune. Pe care dintre aceste soluții ar trebui să alegi? Mai jos iti vom prezenta avantajele si dezavantajele acestor produse.

Rolete geam textile și jaluzele plisate – proprietăți

Vitrarea în case și apartamente permite contactul cu lumea exterioară și asigură, de asemenea, cantitatea potrivită de lumină naturală. Cu toate acestea, pentru confort și intimitate maximă, este obișnuit să folosiți diferite tipuri de jaluzele, precum , rulouri geam zebra,rulouri geam opace ,rulouri geam semitranspartente, jaluzele verticale, jaluzele orizontale, jaluzele plisate,rolete geam textile . Ultimele două soluții au fost deosebit de populare recent. 

Roletele geam textile sunt realizate dintr-o țesătură specială care are rezistență sporită la murdărie. În mod obișnuit, se folosesc rolete geam textile cu casetă, care sunt rulate și ascunse într-o casetă estetică. Roletele geam textile pot fi realizate dintr-o țesătură cu un singur strat sau o țesătură dublă cu dungi transparente (rolete geam textile zi/noapte). Caseta poate fi montată în partea de sus a cercevelei ferestrei, în nișa ferestrei, pe perete sau pe tavan.

Jaluzele plisate sunt realizate dintr-un material lavabil. Se aseamănă cu un eventai și exact așa se pliază și se desfășoară pe geam. Controlul pliurilor este foarte convenabil – puteți acoperi aproape orice parte a ferestrei. Puteți comanda cu ușurință jaluzele plisate pentru ferestre cu o formă sau dimensiune neobișnuită.

După cum puteți vedea, dilema roletelor geam si a jaluzelelor plisate este greu de rezolvat. Deci, să aruncăm o privire mai atentă la avantajele și dezavantajele ambelor soluții.

Rolete geam textile- avantaje si dezavantaje

Roletele geam textile, în special modelele cu casetă și roletele geam textile tip zi/noapte, sunt folosite în multe aranjamente contemporane. Acest tip de rolete geam au o serie de avantaje, dar și unele dezavantaje. Pentru a decide dacă să alegeți rolete geam textile sau jaluzele plisate, merită să aruncați o privire mai atentă asupra avantajelor și dezavantajelor ambelor soluții.

Rolete geam textile – avantaje

Sunt ieftine în comparație cu jaluzele pliste .
Roletele geam tip zi/noapte acoperă fereastra și în același timp lasă lumina zilei să intre în interior.
Roletele geam textile care au casetă nu se murdăresc la fel de mult ca alte rulouri, mai ales când sunt rulate în timpul zilei.
Sunt disponibile într-o varietate de culori și modele.

Rolete geam textile – dezavantaje

Roletele geam textile nu pot fi spalate in metoda clasică.
Roletele geam textile nu se potrivesc cu ferestre cu o formă neobișnuită.
Roletele geam textile se rulează în sus și în jos într-o manieră țintită – nu oferă atât de multă libertate în această zonă precum jaluzelele plisate.
Fiecare tip de acoperire pentru ferestre (rolete geam sau jaluzele plisate) are punctele sale forte și punctele slabe. Merită să le analizați înainte de a lua o decizie finală.


Avantajele și dezavantajele jaluzelelor plisate

Jaluzelele plisate sunt folosite în case, birouri și apartamente. Trăsătura lor caracteristică este o formă armonioasă, dar și o funcționalitate largă. Pentru a vă risipi în sfârșit îndoielile cu privire la dacă este mai bine să puneți rulouri sau jaluzele plisate, merită să cunoașteți principalele avantaje și dezavantaje ale jaluzelelor plisate.

Jaluzele plisate – avantaje

Sunt extrem de funcționale: pot fi desfăcute și pliate în orice parte a ferestrei (de exemplu, chiar în mijloc).
Sunt realizate dintr-un material lavabil.

Sunt slim -permit deschiderea usilor si ferstrelor in totalitate
Sunt ușor de îndepărtat, făcând curățarea geamurilor mai convenabilă.
Ele pot fi făcute pentru ferestre de formă neobișnuită.

Jaluzele plisate – dezavantaje

Sunt mai scumpe decât roletele geam textile.
Pe măsură ce roletele geam devin tot mai populare si au o varietate de culori, jaluzelele plisate sunt disponibile în mai puține culori.
Nu sunt disponibile în versiunea zi/noapte.
După cum puteți vedea, ambele soluții au multe avantaje, dar și dezavantaje specifice. Nu e de mirare că atât de mulți oameni se întreabă: rolete geam sau jaluzele plisate? Pentru a face cea mai bună alegere, merită să luați în considerare ce este mai practic în anumite încăperi.

Rulouri sau jaluzele plisate? Ce sa aleg?

Atât roletele geam textile, cât și jaluzelele plisate pot fi o soluție ideală pentru amenajarea ferestrelor – totuși, mult depinde specificul unei anumite încăperi. Pentru spațiile interioare în care petreceți mult timp, alegeți o acoperire pentru fereastră care oferă intimitate (cum ar fi roletele geam zi/noapte). Pentru un living elegant, care nu necesită perdele, puteți achiziționa jaluzele plisate atrăgătoare care vor merge bine și într-o baie cu fereastră rotundă sau arcuită. 

Alegerea finală: roletele geam textile sau jaluzele plisate ar trebui, așadar, făcute în funcție de tipul camerei, de cantitatea de lumină solară și chiar de forma ferestrelor care urmează să fie decorate.

Pentru mai multe video si foto intrati pe pagina de facebook