Plase de tantari – ingrijirea pe timp de iarna.
Cand vara este încă în desfășurare, nimeni nu se îndoiește că sosirea iernii este doar o chestiune de timp. Plase de tantari, aceste produse ne-au salvat vietile in serile fierbinti de primavara si vara. Au impiedicat intrarea insectelor deranjante, dar treptat devin inutile.
Aici apare problema cheie – dacă să eliminați plasele de tantari toamna și iarna și cum să le îngrijim. Astfel încât să servească perfect pentru mai multe anotimpuri.
Funcționarea corecta a plaselor de tantari, cât și a oricărui alt produs pentru ferestre nu tine doar de ajustarea corespunzătoare la dimensiunea și tipul ferestrei. Ci și de îngrijirea corespunzătoare.
Menținerea în mod regulat a curățeniei plaselor de tantari vă va permite să le utilizați pe deplin potențialul și funcționalitatea. Si vă va asigura că vor servi cu succes în anii următori.
Situația nu este îmbunătățită de faptul că plasele de
Plasele de tantari, se murdăresc mai repede decât perdelele tradiționale, motiv pentru care trebuie curățate mai des. Plasele de tantari nu numai că opresc insectele, ci și protejează eficient interiorul casei împotriva polenului și a prafului. Toate acestea se acumulează pe ochiurile plaselor de țânțari și de aici necesită curățare regulată.
Curățarea regulată a plaselor de țânțari este importantă nu numai din motive estetice, ci vă permite și să profitați din plin de lumina naturală a soarelui. De asemenea, merită să ne amintim să îndepărtați în mod regulat muștele mici din ochiurile plaselor de țânțari – un număr mare dintre ele pot deveni o gustare gustoasă pentru păsări și furnici. Și deși tot ceea ce am descris mai sus sună complicat, în realitate nu este – nu aveți nevoie de produse chimice specializate, ajutor profesional sau preparate pe termen lung.
Plase de tantari- ingrijirea acestora – cum se face corect?
Merită să efectuați curățarea de bază a plaselor de țânțari de două ori – o dată la începutul primăverii și o dată după sfârșitul acesteia – toamna. Dacă între timp plasa de țânțari se murdărește semnificativ, merită să repetați această operațiune de mai multe ori. Cel mai ușor de îngrijit sunt plasele tantari cu balamale. Doar le scoateți de la fereastră și apoi înmuiați-le în apă sau clătiți-le cu apă la duș. În cazul plaselor de țânțari tip rulou sau tplase tantari plisate, unde nu este posibilă demontarea acestora, merită să le curățați regulat suprafețele folosind o cârpă umedă cu puțin detergent blând.
Este bine să curățați ușor plasele de țânțari și să le clătiți fără a folosi prea multă presiune. Plasele de tantari sunt fabricată din fibră de sticlă rezistentă. Dar frecarea prea intensă și presiunea prea mare a apei o pot deteriora. Este extrem de important să uscați bine plasele de tantari înainte de a o rula (în cazul modelelor rulate și plisate) sau a o lăsa să se usuce complet înainte de a o reinstala.
Plase,iarna – da sau nu?
Problema eliminării plaselor de țânțari depinde în principal de tipul acestora. Nu se poate nega că iarna sunt mai puține insecte, dar din cauza temperaturilor scăzute deschidem ferestrele mai rar. Toate acestea înseamnă că funcționalitatea plaselor de țânțari scade în fiecare zi. De unde și întrebarea dacă dezasamblarea lor este necesară pentru iarnă.
În cazul plaselor de țânțari cu balamale sau fixe, demontarea plaselor de țânțari este recomandată în special. In primul rând pentru că nu necesită multă muncă și durează doar câteva momente. De asemenea, merită să ne amintim că, deși aceste tipuri de plase de țânțari sunt în general rezistente la temperaturi scăzute. Totusi combinația lor cu umiditatea poate duce la distrugerea structurii plasei de siguranță.
În acest caz, plasele de tantari nu sunt expuse riscului de rupere sau crăpare – în acest caz, problema este în primul rând pierderea elasticității, ceea ce va duce la o mai mare la deteriorare în viitor. Situația este puțin diferită în cazul plaselor de tantari ti rulou și plase tantari tip plisate, greu de demontat. În primul rând, este imdicar să rulezi și să pliezi plasele de tantari in propria caseta doar dupa curatre si uscare .pAcest lucru se face pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului. Si pentru a proteja plasa împotriva umezelii și a înghețului care se acumulează pe ochiuri.
Descoperiti toate tipurile de plase pe care le avem
Descoperoti si pagina de facebook