Rulouri exterioare cu actionare manuala sau electrica ? Avantaje si dezavantaje!

Rulouri exterioare cu actionare manuala sau electrica ? Avantaje si dezavantaje!

Rulourile exterioare devin din ce în ce mai populare de la an la an . Motiv pentru care nu este surprinzător faptul că sunt alese si de cei cu case noi dar si mai vechi.

Rulourile exterioare oferă o serie de avantaje, despre care puteți citi mai multe pe blogul nostru. Este suficient să spunem că instalarea jaluzelelor exterioare crește semnificativ confortul casei tale.

Reduce costurile de încălzire și mărește securitatea. În plus, vă permite să întunecați complet interiorul în orice moment al zile. .Elimină cea mai mare parte a zgomotului exterior și crește valoarea clădirii în sine.

Pe piață există mai multe tipuri de rulouri exterioare. Acestea diferă în funcție de materialul utilizat, tipul de instalare și tipul de acționare. Și pe asta ne vom concentra în articolul de astăzi .Ce tip de acționare ar trebui să alegi pentru rulourile tale? Mai jos veți găsi toate avantajele și dezavantajele soluțiilor disponibile. Ceea ce vă va face mult mai ușor să alegeți varianta perfectă.

Având atâtea opțiuni disponibile, poate fi copleșitor sa alegi ce se potrivește cel mai bine pentru tine și pentru casa ta .Dar nu-ți face griji, noi te putem ajuta!

Rulouri exterioare cu acționare manuală

Mecanismul de actionare manual al rulourilor exterioare este un sistem de control extrem de simplu. Dar foarte popular și este de remarcat faptul că este și cea mai accesibilă soluție disponibilă. Acest sistem funcționează prin utilizarea unui dispozitiv de înfășurare specializat.

În mod obișnuit sub forma unui cordon sau bandă durabilă. Împreună cu un mecanism cu arc sau un retractor cu manivelă.

Funcționarea acestui sistem este remarcabil de simplă, deoarece trebuie pur și simplu să trageți de cablu sau bandă pentru a acționa rulourile exterioare.

Fiabilitatea și simplitatea acestei metode sunt cele mai semnificative avantaje ale sale. Iar în caz de deteriorare accidentală sau defecțiune, accesarea componentelor individuale este fără efort pentru înlocuire sau reparare.

Spre deosebire de modelele de rulourile exterioare electrice, rulourile exterioare acționare manuală nu trebuie să se reconstruiască instalația electrică sau să creeze o priză suplimentară de curent.

Cu toate acestea, este esențial să rețineți că această metodă poate necesita mai mult efort pentru a acționa rulourile exterioare. Acest mod de acționare este mai potrivit pentru rulouri exterioare de dimensiuni mai mici până la medii. Țineți cont de acest lucru, deoarece controlul manual este posibil să nu funcționeze deloc pentru rulourile exterioare mai mari.

Rulouri exterioare cu acționare electrică

Rulourile exterioare cu acționare electrică are mai multe avantaje. în primul rand când vine vorba de rulouri exterioare mai mari.

Beneficiile incontestabile includ ușurința și viteza de utilizare. Permițând utilizatorului să ajusteze rulourile exterioare la înălțimea dorită în câteva momente. Simpla apăsare a unui buton este tot ce este nevoie pentru a ridica sau a coborî rulourile exterioare. Totul se întâmplă automat.

Modelele îmbunătățite de pe piață oferă chiar și opțiunea de a controla rulourile exterioare de la distanță prin intermediul unei tablete sau smartphone. Oferind utilizatorilor posibilitatea de a-și acționa rulourile exterioare chiar și atunci când sunt departe de casă.

Rulourile exterioare electrice sunt ideale pentru persoanele care apreciază soluții fiabile și convenabile. Ridicarea acestor tipuri de rulouri nu necesită nici un efort fizic. Acest lucru face ca persoanele în vârstă și copiii să le opereze cu ușurință.

Cu toate acestea, aceste rulouri exterioare necesită o conexiune electrică, ceea ce duce la costuri de instalare mai mari și necesitatea de a modifica cablurile electrice.

În plus, întreruperile de curent și alte probleme electrice pot face ca rulourile electrice să nu mai funcționeze. Reparațiile la rulouri electrice tind, de asemenea, să fie mai costisitoare și mai consumatoare de timp decât rulouri manuale. Cu toate acestea, rulourile electrice au avantajul estetic de a ascunde toate mecanismele de mișcare, lăsând vizibil doar butonul de control.

Acționare electrică sau manuală

Rulourile actionate manual oferă un nivel de simplitate și fiabilitate pe care mulți utilizatori îl preferă. Acest tip de unitate nu implică instalare electrică suplimentară, iar reparațiile sunt relativ simple și ieftine. Însă, este important de menționat că, mai ales în cazul rulourilor exterioare mai mari, poate fi nevoie de puțin efort pentru a controla direcția, iar mecanismul de control este vizibil, ceea ce poate afecta aspectul general al încăperii.

Pe de altă parte, rulourile exterioare acționate electric oferă o soluție modernă și foarte convenabilă. Capacitatea de a controla rulourile exterioare cu ajutorul unui buton sau chiar prin intermediul unui dispozitiv mobil este un avantaj major pentru mulți utilizatori. În plus, mecanismul de control este invizibil, aducând încăperii un plus de valoare estetică.

Însă, este important de ținut cont că rulouri electrice necesită o conexiune permanentă la rețeaua electrică. Ceea ce poate aduce costuri mai mari și potențiale probleme în caz de pene de curent. Decizia finală depinde de preferințele și nevoile fiecărui utilizator în parte.

Pentru mai multe idei si sfaturi descoperă si celelalte articole despre rulouri/ jaluzele exteriore ca de exemplu : De ce sa alegi rulouri exterioare antiefractie pentru casa ta ! , Importanta rulourilor exterioare! sau Rulouri geam exterioare – cum aleg culoarea care se potriveste casei mele?

Mai multe video gasiti pe YOUTUBE