Rulouri geam exterioare – cum aleg culoarea care se potriveste casei mele?

Rulouri geam exterior sau rulouri exterioare : Îți cumperi sau renovezi casa? Apoi știți că trebuie să decideți mai multe lucruri, inclusiv să găsiți culoarea potrivită a rulourilor geam exterioare.

Rulourile geam sau rulouri exterioare sunt unul dintre cele mai versatile elemente. Sunt o modalitate perfectă de a actualiza și de a adăuga mai multă valoare casei tale.

În plus, pot fi folosite pe ferestrele aproape tuturor încăperilor din casă, cum ar fi dormitoare, băi și camere de zi.

Rulouri geam exterioare – Alegerea culori

rulouri exterioare geam rulouri geam exterior rulouri exterioare rulouri exterioare culori rulouri exterioare antiefractie

Potrivirea corectă a nuanțelor ferestrelor și a unor  rulouri geam  de exterior este importantă deoarece are un impact mare asupra aspectului final al casei.
Atentie: Culoarea corecta a rulourilor geam exterior este cea care imbunatateste aspectul casei si reflecta stilul pe care doriti sa il obtineti.

Alegerea culorii potrivite pentru rulouri geam poate fi dificilă, deoarece există multe culori și stiluri diferite. Este important să găsiți o nuanță care să completeze celelalte elemente exterioare ale locuinței, completând în același timp stilul locuinței.

Cine suntem noi?

Buna ziua. Suntem echipa ActualArt si de ani de zile oferim consiliere, vindem si montam cele mai bune rulouri geam exterioare. Mai jos îți voi oferi cele mai bune sfaturi ale mele pentru alegerea celor mai bune culori de rulouri din aluminiu sau alt material.

Sper să vă fie de folos.
Alege culorile obloanelor in functie de clima si mediu
Înainte de a continua cu alegerea culorii obloanelor, trebuie să luați în considerare câțiva factori de mediu

De exemplu, dacă locuiți într-o zonă poluată sau în apropierea unui drum prăfuit, nu vă recomand să folosiți culori deschise precum alb sau crem deoarece tind să se murdărească ușor.

Chiar și în culori foarte închise, cum ar fi maro închis sau antracit, puteți vedea imediat praful ușor de pe căile câmpului. În acest caz, puteți opta pentru tonuri intermediare precum gri, culoarea lemnului sau verde.

Dacă locuiți într-o zonă cu mult soare, evitați să folosiți culori închise, deoarece atrag căldura. În acest caz, este mai bine să mergeți cu alb sau gri deschis.

Luați în considerare forma și dimensiunea ferestrei
Forma și dimensiunea ferestrelor din locuință vor avea un impact mare asupra culorii jaluzelelor pe care le veți alege.  De exemplu, ferestrele mari beneficiază de culori deschise, vibrante, în timp ce ferestrele mai mici sunt mai potrivite tonurilor neutre și închise.

Rulouri geam exterioare – Ce sa luam in considerare la instalarea?

La instalarea rulourilor geam exterioare, poziția principală a ferestrelor joacă, de asemenea, un rol în alegerea culorilor.

Vă recomand să alegeți o culoare mai închisă pentru ferestrele unei case, care de obicei sunt aproape de alte case, precum: Negru.

Pentru ferestrele care sunt în fața casei și vizibile din stradă, poate doriți să alegeți o culoare mai neutră și mai strălucitoare, cum ar fi: Bej sau maro deschis.

Mai degrabă, culoarea trebuie să se armonizeze cu imaginea de ansamblu.
Luați în considerare culorile mobilierului
Dacă doriți să instalați obloane la toate ferestrele din casă, trebuie să luați în considerare culorile mobilierului care se află în prezent în casă.

Dacă vrei să iasă în evidență, ia în considerare alegerea unor culori deschise, vibrante, care se potrivesc cu mobilierul din casă. Cu toate acestea, dacă doriți ca acestea să se integreze în interiorul casei, ar trebui să alegeți culori neutre.

Rulouri geam – reguli generale pentru alegerea culorii


Odată definiți factorii externi, putem vorbi despre gustul personal.
Cel mai mare sfat al meu este să ții ochii deschiși: ce culori îți plac? Cum se potrivesc obloanele în casele pe care le considerați cele mai frumoase? Astfel, puteți vedea imediat rezultatul final și puteți evita greșelile.

Preferi un rulou geam cu o culoare contrastantă cu peretele sau ai prefera ton pe ton?

Vă sfătuiesc să nu folosiți multe culori pe fațadă : trei pot fi suficiente. Luați în considerare culorile tencuielii, ramele ferestrelor , obloane, ușile de intrare, balustradele, jgheaburile.

Daca locuiesti intr-un condominiu trebuie sa alegi culoarea obloanelor cat mai apropiate de cele deja existente pentru a nu strica decorul fatadei.
Alege culorile ruloului în funcție de stilul tău
Atunci când alegem o culoare a obturatorului, o putem aborda în două moduri opuse. Eu le numesc neutre sau îndrăznețe .

Rulouri geam neutre ?

Rulouri geam neutre funcționează cel mai bine pentru o varietate de proprietari și case. Ele pot combina și potrivi aproape orice stil și pot îmbunătăți exteriorul casei.

Obloane speciale, in schimb, sunt potrivite pentru proprietarii care doresc sa adauge o nota de caracter casei. De asemenea, pot fi folosite pentru a atrage atenția asupra anumitor părți ale fațadei.

Fiecare casă are propria ei culoare potrivită a ruloului
Atunci când alegeți tema casei dvs., este important să luați în considerare toate elementele cheie, inclusiv stilul, peisajul, elementele exterioare și designul interior.

Desigur, este important să luați în considerare stilul casei atunci când alegeți culoarea rulourilor de geam. Să ne uităm împreună la câteva exemple.


Rulouri geam exterioare – casa clasica?


Dacă casa este clasică, puteți reveni la culorile tradiționale ale întunericului străvechi al teritoriului nostru. Deci verde închis sau maro închis.

Rulouri geam exterioare – casa rustica?


Daca casa are pereti din piatra sau caramida, grinzi la vedere si elemente din lemn, ideal este sa folosesti obloane din lemn sau aluminiu termopan, vopsite cu finisaje din lemn in diferite esente. În unele cazuri, puteți alege și să lucrați cu culorile elementelor naturale precum piatra, cărămidul sau maro.

Rulouri geam – casa moderna


Într-o casă modernă, cu linii fluide, nu există multe restricții și, prin urmare, mai multă libertate de alegere. Este interesanta combinatia ruloului cu culoarea tocului ferestrei sau, pentru referinta, culoarea gardurilor teraselor sau alt element arhitectural. Albul este folosit întotdeauna pentru a obține culori deschise, neutre, precum gri, nisip, fildeș. Daca arhitectura o permite, fatadele pot fi caracterizate si prin culori stralucitoare precum rosu, albastru si verde.

Rulouri geam – casa minimalista


În acest caz, de obicei urmărim un design curat și esențial, fără elemente de prisos. Aceste case preferă obloane albe precum tencuiala exterioară pentru a evidenția puritatea volumului arhitectural. În ultimii ani, obloanele gri pe tencuială de aceeași culoare au devenit foarte populare. În unele cazuri, se alege un stil urban pentru a contrasta cu culoarea fațadei (de exemplu, tonuri de aluminiu, gri de fier și antracit).

Alegeti culorile in functie de tendinte

Culorile obloanelor se schimbă și ele de-a lungul anilor și se referă adesea la specificațiile de modă ale mobilierului .

Uneori este suficient să înlocuiți obloanele cu o culoare mai actuală pentru a întineri aspectul întregii clădiri. De exemplu, obloanele luminoase sunt ușoare și tind să mărească fereastra. În timp ce culorile închise fac fereastra mai mică.

Iată câteva dintre noile tendințe de culoare taparella.


Rulouri geam exterioare neutre


Care reflectă culorile naturale ale pământului: gri piatră, nisip, maro, taupe, gri porumbel. Sunt perfecte pentru că se potrivesc fiecărui stil și culoare.

Toate nuanțele de gri variază de la cea mai deschisă perlă la antracit sau ardezie. Este o culoare neutra, usor de combinat, nu obosita. Adaugă o notă de rafinament mediului și se potrivește foarte bine cu elementele din lemn. Obloanele gri au un efect vizual deosebit și sunt perfecte pentru a reînnoi aspectul casei tale.


Rulouri geam exterioare în culori închise


Dacă doriți ca rulourile geam să iasă în evidență și să fie punctul focal al exteriorului casei, luați în considerare culorile obturatoarelor mai închise și mai îndrăznețe. Atunci când alegeți culori mai închise pentru Rulouri geam, ar trebui să alegeți o nuanță maro sau neagră.

Aceste două nuanțe îți vor îmbunătăți casa și vor atrage atenția asupra anumitor părți ale zonei exterioare, cum ar fi:  uşa din faţă. Culorile mai închise, cum ar fi maro și negru, se potrivesc aproape oricărui stil de viață.

Negrul este una dintre cele mai comune și populare culori pentru rulouri. Este cel mai potrivit pentru proprietarii de case care doresc să facă o declarație îndrăzneață cu casa lor. Negrul se combină perfect cu designul modern și oferă casei tale un aspect elegant.

Negrul este, de asemenea, o nuanță excelentă pentru a se asocia cu gardurile din lemn și alte elemente de exterior. Este o culoare indrazneata care iese in evidenta fata de restul casei si atrage atentia asupra anumitor parti ale exteriorului.

Griul antracit poate fi folosit ca înlocuitor pentru negrul atunci când alegeți culori. Este, de asemenea, o culoare îndrăzneață care iese în evidență pe exteriorul casei, iar astfel obloanele ies în evidență și se potrivesc designului modern fără a fi prea dure. Griul este, de asemenea, o nuanță excelentă pentru a se asocia cu gardurile din lemn și alte elemente de exterior.

Rulouri geam exterioare luminoase

Dacă doriți ca obloanele dvs. să se integreze în împrejurimile casei dvs., va trebui să luați în considerare culorile obturatoarelor mai deschise și mai neutre.

Maro deschis este o alegere bună dacă alegeți nuanțe mai deschise, deoarece se potrivește cu majoritatea stilurilor de casă. Daca vrei ca obloanele sa iasa usor in evidenta, bejul poate fi considerat si ca o nuanta mai deschisa. Maro și bej sunt o alegere excelentă pentru a potrivi obloanele cu culoarea exterioară a casei tale. Albul este o culoare omniprezentă care creează efecte interesante și nu doar în rulourile clasice din PVC . Frumos atât într-un context complet alb pentru casele moderne, cât și liniare. Efect mare atunci când este folosit în contrast pe fațadele colorate.

Obloane albastre


Albastrul este o nuanță vibrantă, perfectă pentru proprietarii care doresc să adauge o notă de clasă. Potrivit pentru proiecte moderne, albastrul poate fi folosit si pentru modernizarea unui exterior clasic. Este o culoare care iese în evidență și iese în evidență de restul casei.
Jaluzele rulante de culoare metalica
Efect de aluminiu, foarte luminos, potrivit pentru medii minimaliste, urbane si moderne. Se combină frumos cu tencuiala albă sau gri închis.

Rulouri geam exterioare în culorile ral pvc


Vopselele din gama ral de tamplarie pvc sunt vopsele speciale care amestecă micro-petele cu culoarea de bază pentru a crea un efect elegant cu puncte. Se folosește de obicei în verde închis, maro închis și antracit. Verdele și maro sunt potrivite pentru contexte clasice și sunt folosite în restaurări în combinație cu tencuieli roz vechi, crem și fildeș. culorile preferentiale se potrivesc bine și în clădirile moderne cu fațade de culoare albă sau antracit.


Concluzii despre culoarea rulourilor geam exterioare din aluminiu sau alte materiale

După cum am văzut, atunci când alegem o culoare a obturatorului putem distinge între două teme principale: neutru sau îndrăzneț.

În plus, atunci când alegeți o culoare a ruloului, trebuie să luați în considerare și forma și dimensiunea ferestrei, poziția ferestrei, culorile mobilierului și dacă nuanța este mai închisă sau mai deschisă.

După ce te-ai hotărât asupra culorii și modelului, poți continua cu achiziția. Dacă sunteți în căutarea unui raport calitate-preț excelent, puteți consulta categoria noastră dedicată.

Prioritatea ta nu este doar frumusețea, ci și simplitatea?

Atunci vă recomand să aruncați o privire la rulourile noastre confortabile electrice . Pe de alta parte, daca sunteti in cautarea unei protectii maxime, puteti vizita categoria obloane blindate de securitate .

Vă mulțumim pentru atenție. Sper că te-am ajutat să alegi cea mai potrivită culoare a ruloului pentru tine.