Jaluzele plisate – mod de instalare

Instalare jaluzele plisate – cum se instalează o jaluzea plisata pe fereastră?

În acest articol, vă vom spune cum să instalați jaluzelele plisate. Veți învăța atât cum să alegeți dimensiunea potrivită, cât și cum să montați jaluzele plisate. Urmând sfaturile noastre, cu siguranță vei putea finaliza munca ușor și confortabil. 

Instalare jaluzele plisate si alegerea dimensiunii potrivite

Dacă doriți să știți cum să instalați jaluzele plisate pe o fereastră, ar trebui să învățați mai întâi cum să alegeți dimensiunea corectă. In prima faza ar trebui sa stiti ce tip de sticla are tamplaria dvs.

1 Tip termopan ( geam format din 2 foi de sticla)- pentru acest tip de sticla se vor face masuratori intre baghetele geamului .

 jaluele plisate rolete textile Bucuresti

2. Tip tripan ( geam format din 3 foi de sticla)- pentru acesti tip de sticla se va masura sticla plus baghetele tamplariei .

Instalare jaluzele plisate – atașare jaluzele plisate

Datorită unui mecanism special conceput, este posibilă ajustarea jaluzelelor plisate la majoritatea tipurilor de ferestre. Instalarea jaluzelelor începe cu fixarea montantilor direct pe baghete. 

Pentru geam termopan se vor fixa montatii intre baghete (se prind cu suruburi de mici dimesiuni) in cele 4 colturi ale geamului. Montaj incadrat

montaj jaluzele plisate
jaluzele plisate
jaluzele plisate bucuresti

apoi se va prinde direct clemele jaluzelei plisate

Surplusul de ata se va taia cu o foarfeca

jaluzele plisate

Pentru geam tripan -jaluzele plisate se vor aplica pe baghete. Astfel incat cota de panza sa acopere sticla plus baghetele tamplariei atat pe latime cat si pe inaltime. Montaj aplicat.

In aceasta situatie avem nevoie pe langa montati si de console si suruburi cu piulita.

se vor asambla elementele conform imaginii de mai jos

Coltarul asamblat se va aplica pe bagheta in cele 4 colturi ale geamului iar apoi se va prinde jaluzeaua.

Surplusul de ata se va taia cu o foarfecta

jaluzele plisate aplicate

De ce este importantă instalarea corectă a jaluzelelor plisate?

Instalarea corectă a jaluzelelor plisate este extrem de importantă din mai multe motive:

  • estetică,
  • functionalitate,
  • durabilitatea jaluzelei plisate,
  • siguranța utilizării,
  • economisind timp și bani.

Dacă știi să instalezi corect jaluzele plisate, te poți bucura de o cameră îngrijită și estetică. Când jaluzeaua plisata este instalata corespunzător, funcționează eficient și protejează eficient împotriva luminii și oferă intimitate. Dacă este instalat incorect, este posibil să nu acopere complet fereastra sau poate exista o problemă cu deplasarea în sus și în jos. Jaluzelele plisate care au fost instalate corect tind să reziste mai mult. Cu toate acestea, jaluzele plisate atașate incorect pot fi mai susceptibile la uzură și deteriorare. 

A ști cum să instalezi o jaluzea plisata, de asemenea, economisește timp și bani. O treabă bine făcută garantează că veți evita nevoia de corecții în viitor. 

ACTUALART va ofera montaj gratuit pentru a scapa de griji.

Lucram doar Bucresti si Ilfov.