Rolete cu caseta si ghidaje

Rolete textile | Rolete cu caseta si ghidaje | Rolete simple

 

Roletele textile sunt sisteme de protectie solara si decorare a spatiilor interioare. Aceste rolete sunt prevazute cu un ax de aluminiu, pe care se infasoara o panza actionata prin intermediul unui mecanism cu lant.

In functie de dimesiunea roletei se folosesc diferite dimesiuni de ax.

Pentru roletele de dimensiuni mici, denumite rolete mini, se foloseste un ax de 17 mm. Acestea pot fi confectionate pe dimensiuni maxime de executie L 1200mm, H 1800mm. Pentru roletele care depasesc aceste dimensiuni, se folosete un ax de 25 mm, fiind denumite rolete clasice

 

Exista doua tipuri de rolete:

– rolete simple

– rolete cu caseta si ghidaje

 

 

Rolete cu caseta si ghidaje:

 

Roletele cu caseta si ghidaje laterale sunt rolete simple ascunse intr-o caseta.  Axul si materialul se strag in caseta, aceasta ajutand la prelungirea duratei de viata a materialului. Ghidajele dau un aspect elegant deoarece se confunda cu tamplaria si in acelasi timp formeaza un canal limitat prin care gliseaza materialul si contra greutatea roletei, ducand la mentinerea materialului fix pe fereastra si in pozita oscilobatant.

 

La roletele cu caseta si ghidaje laterale  (caseta, ghidajele si acesoriile )  se pot confectiona in diverse culori ( alb, maro, gri antacit),  imitatii de lemn ( stejar auriu, wenge, mahon, nuc). Roletele cu caseta si ghidaje laterale  se monteaza doar pe bagheta geamului termopan. Se prind cu suruburi autofiletante sau fixare cu banda dublu adeziva.(fara gaurire)

 

 

Rolete simple

La roletele simple accesoriile se pot confectiona pe culorile alb sau maro. Acestea se pot fixa pe tamplarie, zid sau pe tavan. Se pot prinde cu suruburi autofiletante sau fixate cu banda dublu adeziva (fara gaurire)

Pentru masuratori!

Masuram cota finala: pentru montarea pe tamplarie se masoara de unde incepe bagheta geamului termopan  pana unde se termina  (atat pe latime cat si pe inaltime). Cum este in imagine: sageata albastra reprezentand  latimea iar sageata rosie inaltimea.

 

Cum masuram roleta pentru a se monta  din tavan sau pe zid :

  • Din tavan: masuram latimea  totala a ferestrei, la  care trebuie sa adaugam 100 mm  peste  latimea ferestrei, iar pe inaltime se masoara din tavan pana la nivelul pervazului si se mai adauga 50mm .  In imaginea „A” vezi  exemplu de roleta montata din tavan.
  • Pe zid: se masoara latimea, la fel ca la cea din tavan, doar ca aici  se masoara inaltimea totala a ferestrei la care se adauga 150mm.  In imaginea „B” vezi exempul de roleta montata pe zid.

 
 

 
 

WhatsApp chat